beats by dre cheap

Welcome..

Dobro dosli. Cestitam. Odusevljen sam zbog toga sto ste uspjeli da dodjete. Znam da nije lako stici ovamo. Zapravo, pretpostavljam da je bilo i malo teze nego sto mislite.

Za pocetak, da biste sada bili ovdje, bilioni lebdecih atoma morali su nekako da se prikupe na slozen i neobican obvezujuci nacin da bi vas stvorili. To je tako specijalizovan i poseban aranzman da nikad ranije nije bio oproban i postojace samo jednom, ovaj put. Mnogo nastupajucih godina (nadamo se) te majusne cestice bespogovorno ce ucestvovati u svim tim milijardama umesnih, kooperativnih napora neophodnih da ostanete netaknuti i da iskusite krajnje prijatno, ali generalno potcjenjeno stanje poznato kao postojanje. Donekle je zagonetno zbog cega se atomi uopste gnjave time. Na atomskom novu, biti vi nije bogzna kako zahvalno iskustvo. I pored sve predane paznje koju vam ukazuju, vase atome zapravo nije briga za vas - stavise, oni nemaju pojma da uopste postojite. Ne znaju ni da oni postoje. Na kraju krajeva, to su bezumne cestice, koje same po sebi nisu cak ni zive. ( donekle je primamljiva pomisao na to da biste, ukoliko rastavite sebe pomocu pincete atom po atom, dobili hrpu fine atomske prasine koja nikad nije bila ziva, ali je nekada predstavljala vas). Ipak, nekako, tokom vaseg postojanja atomi ce reagovati na jedan jedini kruti impuls: da vas ocuvaju takvim kakvi ste.
Losa vijest je da su atomi nestalni  i da je vrijeme njihove odanosti kratko - bas kratko. Cak ni dug ljudski zivot ne traje duze od pukih 650.000 sati. A kada se ta oznaka pojavi na vidiku, ili tu negdje u blizini, vasi ce vas atomi iskljuciti iz nepoznatih razloga, a onda se nijemo rastati i otici da budu nesto drugo. I to vam je sto vam je.

Opet, mozete da se radujete sto se to uopste desava. Uopste uzevsi, koliko znamo, u vasioni se to ne desava. Ovo je krajnje neobicno zato sto su atomi koji se tako slobodno i druzeljubivo sjate da bi formirali ziva bica na zemli upravo isti oni atomi koji drugdje to odbijaju da urade. Sta god drugo mogao biti, na nivou hemije zivot je krajnje prozaican: ugljenik, kiseonik i azot, malcice kalcijuma, trunka sumpora, sve to blago zacinjeno drugim vrlo obicnim elementima - onim  koje mozete naci u svakoj obicnoj apoteci - i to je sve sto vam treba. Jedino po cemu su atomi koji cine vas posebni jeste upravo to sto cine Vas. 

dom za usvajanje rijeci i slova
http://markadvijetri.blogger.ba
18/09/2014 20:45